Bortskaffelse af Brændeovn

Skal du have fjernet, eller bortskaffet din brændeovn, så er det her du skal klikke
du klikker blot på knappen for at får 3 tilbud.

 

Hvad koster afskaffelse af brændeovn?

Når du skal finde ud af, hvad det vil koste at afhænde din brændeovn, er der flere faktorer, som spiller en afgørende rolle. Hvis du er i stand til at tage den gamle ovn ned selv, kan du naturligvis spare penge. Men hvis du ikke er særligt handy, skal du have en professionel VVS-tekniker til at hjælpe dig.

En fagmand kan hjælpe dig med at nedtage ovnen, tætne eventuelle huller i taget efter skorstenen er fjernet, og tage den gamle brændeovn med sig. Prisen for denne service vil normalt ligge omkring 5.000 kroner, inklusive både nedtagning og afhændelse af brændeovnen.

Hvis du ønsker at finde den bedste pris på afhændelse af din brændeovn, er der flere ting, du kan gøre. Du kan starte med at indhente tilbud fra flere forskellige VVS-teknikere for at sammenligne priser og service. Det er også en god idé at undersøge, om der er lokale virksomheder eller organisationer, som tilbyder gratis eller billig afhændelse af brændeovne.

Uanset hvad du beslutter dig for, er det vigtigt at afhænde din brændeovn på en ansvarlig og miljøvenlig måde for at beskytte miljøet og menneskers sundhed.

 

 

Sådan for du tilbud på at afskaffe din brændeovn

Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt og gratis indhente tilbud på afhændelse af din brændeovn uden at forpligte dig til noget. Ved at udfylde formularen på hjemmesiden kan du beskrive din opgave og kort efter modtage tre gode tilbud fra lokale fagfolk, som du kan vælge imellem. På den måde kan du nemt finde den bedste pris på afhændelse af din brændeovn.

Når du skal afmontere din gamle brændeovn, må du ikke glemme skrotpræmien. Hvis din ovn er fra før 1995, kan du få et tilskud på 2.215 kroner ved afhændelse, mens du ved nyere ovne kan få et fradrag gennem Boligjobordningen på mellem 150 og 2.000 kroner. Det er vigtigt at bemærke, at skrotpræmien ikke er skattepligtig, så du får den fulde værdi af tilskuddet eller fradraget.

 

 

Se evt. Video’en herunder for inspiration

 

Hvordan fjerner du en gammel brænde ovn uden at skade din bolig?

Hvis du ønsker at fjerne og aflevere din brændeovn som skrot, kan du beskytte gulvet ved at placere ovnen på en træplade, som du kan lægge på et håndklæde. På den måde kan du trække ovnen hen over gulvet og undgå at ridse det. Det er vigtigt, at gulvet er rent, så du undgår at trække ovnen over fx småsten, sand, glas eller andet, som kan beskadige gulvet.

Hvis du vælger at betale professionelle for at fjerne din brændeovn, er det en god ide at tage billeder af gulvet, dørkarme og vægge (inklusiv opgangen, hvis du bor i en etageejendom) før arbejdet påbegyndes. På den måde kan du dokumentere eventuelle skader, der opstår som følge af fjernelsen, og undgå at skulle betale for reparationer, du ikke er ansvarlig for.

 

Hvordan fjerner du skortensrør og reparerer huller?

Efter fjernelse af din brændeovn og skorsten vil der typisk være et hul tilbage enten ind til en indvendig skorsten eller op gennem loft og tag, hvor brændeovnens udvendige skorstensrør har været monteret. Du har mulighed for at udbedre dette selv eller ansætte professionelle til at gøre det for dig.

1. Hvis din brændeovn er tilsluttet en indvendig skorsten, skal du sørge for at mure hullet fra installationen til med et par mursten eller gasbeton og mørtel, pudse op og eventuelt male. Dette er som udgangspunkt noget, du selv kan klare, men hvis du ikke har nogen erfaring med murerarbejde, kan det være en god ide at få en professionel murer til at udføre arbejdet.

2. Hvis din brændeovn er tilsluttet sin egen, separate skorsten, vil der efter fjernelse af skorstensrøret være et hul op gennem både loft og tag. Hele tagkonstruktionen omkring hullet skal reetableres, og den yderste del med spær, lægter og tagbeklædning skal lukkes forsvarligt i forhold til både statik og tæthed. Den indvendige del med isolering, dampspærre og loftsbeklædning skal udføres korrekt, så der undgås kuldebroer og utætheder. Det er vigtigt at sikre, at dampspærren er tæt, da du ellers kan risikere at få problemer med fugt.

3. Medmindre du har erfaring med at udføre tømrer-, murer- og malerarbejde, anbefales det at tilkalde professionelle til at udføre opgaven. Dette kan omfatte en række forskellige arbejdsopgaver, og det kan sandsynligvis koste mellem 3.000 og 12.000 kr.

 

4. Når du fjerner din brændeovn, kan du også blive nødt til at gøre noget ved gulvet, hvis du ikke planlægger at installere en ny brændeovn på samme sted. Din brændeovn har sandsynligvis stået oven på en klinkebelægning, en metalplade eller en glasplade, og hvis du ønsker, at gulvet skal have et ensartet udseende, kan det være nødvendigt at slibe hele gulvet ned og give det en olie- eller lakbehandling, da gulvet ofte vil se anderledes ud, hvor brændeovnen har stået.

 

 

Se evt. Video’en herunder for inspiration